Padelutrustning

Padel är en enkel sport som utövas av miljontals människor runt om över hela världen. Sporten som kan beskrivas som tennis i en bur har gått ikapp innebandy och tennis i popularitet för kompisgäng som vill röra på sig, men vad behövs egentligen köpas för den som vill spela padel?

Utrustning för amatörer på padel

Det är svårt att inte bli lockad att dras in i padelvärlden. Med tanke på att det nästan är omöjligt att gå en dag utan att höra om sporten är det många som vill prova på. Då är det bra att veta om vad för utrustning som man måste köpa.

Till att börja med är spelplanen ingenting man behöver oroa sig för. För nybörjare går det enkelt att boka en padelhall timvis för att på så vis spela privat i lugn och ro. Men vad mer behövs? Det mest grundläggande är skor, racket och bollar. Därtill även sportkläder, där det går att använda sig av en vanlig t-shirt med träningsshorts.

Vad ska man tänka på när det gäller racket? Om du inte vill slösa pengar på ett nytt racket direkt går det att använda ett gammal tennisracket, som många har. Annars finns det mängder av padelracket att köpa både online och i sportbutiker från runt 500 kronor och uppåt. Även paddelbollar går att köpa relativt billigt.

Avancerad padelutrustning

Med den utrustningen kommer man långt för att börja spela om man är en glad amatör som precis börjat spela. Men många som spelat ett tag vill ta sitt padelspelande till en ny nivå, och då är det bra med tips på vad som går att köpa för att kunna utvecklas ännu mer.

Först ut är att köpa ett racket som man vet håller för nivån man är ute efter att ta sig till. Att hålla koll på vikten på racket är viktigt, det är inte bra med något som känns för tungt eller för lätt. Samma sak gäller med greppet. Det är viktigt att racketgreppet känns bekvämt, då många bollar ska vinnas med hjälp av det.

För den som vill träna på egen hand kan en så kallad bollkanon vara ett klokt alternativ. Själva bollkanonen kan gå upp i en prisklass på flera tusen kronor, men är utan tvekan en blivande trotjänare för den som vill öva. Med den behöver du ingen padelpartner utan kan lära dig svara på servrar helt själv.

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.