Padel – en sport för alla tillfällen – för alla spelare

En enkel och rolig sport för hela familjen

Padel innebär fyra spelare på en plan. Ta med frun och barnen – ge hela familjen en match!

Andra typer av racketsporter med boll – tennis och squash kräver en större inlärning och är svårare att komma igång med direkt. Lättare regler och med enklare serve är det bara att sätta igång att spela. Padel är därtill mindre fysiskt ansträngande – eftersom man är två på varje planhalva slipper man springa fullt så mycket som i tennis eller squash. Även personer som har kommit lite längre upp i åren och som anser att tennisen eller squashen börjar bli för slitsam kan med fördel prova att spela padel, mindre slitsamt men minst lika kul som tennis – om inte roligare!

Detta behövs innan spelstart

Fyra personer för att spela dubbel. Boka antal banor enligt modellen fyra personer per bana. Det är inte alla rackethallar som har padelbanor. Kolla av att rackethallen har banor och tider som passar önskemålen. Ta med träningskläder, padelrack och vattenflaskor – för törsten kommer att komma!

Kick off

Ett mycket bra alternativ till kick off. Spelarna lär sig samarbete parvis och bokar man fem banor är det 20 personer som kan kan vara med och spela. Perfekt för det mindre företaget att göra en padeltunering och skapa teambuilding. Slå chefen och dina kollegor svettiga på padelplanen. Kommunikationen mellan spelarna kräver att man läser varandras spel och samtidigt läser av motståndarlagets spel.

Gå med i en padelklubb

Intresset och uppmärksamheten kring racketsporten padel har lett till att flera padelbanor tillkommit – både inomhus och utomhus runt om i Sverige. Är man tävlingssugen anordnas det

idag tävlingar lite här och var. Tävlingskalender och annat finns oftast tillhands om man går med i en padelklubb. Finns det ett stort intresse för sporten kan du gå med i en padelklubb. Det ger ett stort socialt utbytte och man får tillfälle att tävla mot flera andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *