Paddel till kanot – Padel till?

Vad är Padel? Om inte en Paddel?

 

En paddel vet alla nödvändigheten av om man ska styra en kanot. Eller rättare sagt utan paddel ingen kanotfärd. Och på samma sätt ligger det till med sporten Padel. Inget spel utan rack. Namnet Padel kommer från engelskan “paddel” och betyder bokstavligen klappträ eller ett redskap med formen av en spade. Nödvändigheten av en padel (en speciell sorts racket) behövs om man ska spela racketsporten padel. Och nedanför presenteras en enklare beskrivning för läsaren att ta del av om racketsporten.

Racketsport

Padel är en racketsport – spelas i regel parvis – alltid fyra spelande personer samtidigt på planen. Spelracket har inga strängar, är lätt i vikten och lika stort som ett tennisrack. Dock är skaftet kortare än på ett tennisrack. Bollen som används är av samma storlek som en tennisboll – skillnaden är att bollen är lite mjukare i trycket än i en tennisboll. En del liknar spelet vid squash. Fast i spelet Padel är det parspel och och i stort sett samma regler som från tennisen som gäller.

Spelplanen är ca: en tredjedel av en tennisplan och inramad av 3 meter höga väggar. Vilka får användas för att studsa bollen mot under spelets gång. Idag är glasväggar populärt. Att spela Padle är enkelt, inga svåra eller krångliga regler och inga svåra servar. Racketsporten passar alla att spela – oavsett ålder, kön eller förkunskaper – sporten ger alla utövare en utmärkt konditionsträning. Dessutom är racketsporten Padel spännande, roligt och utmanande. Kan spelas både inomhus och utomhus och därmed året runt. Racketsporten är snabbt växande och fler och fler upptäcker sporten världen över. Flera banor finns i rackethallar runt om i landet.

  • Padel
  • Racketsport
  • Tennis
  • Regler
  • Banor
  • Inomhus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *