Dubbelt upp i Padel!

Dubbelt upp!

Spel utan insats är som schack utan spelbräde. Eller en fotbollsmatch utan mål. Ett gällande motto för att vinna. Man måste satsa för att vinna. En lottorad utan varken nummer eller insats ger ingen utdelning. Kort och gott. Ingen insats ger ingen utdelning. Och den regeln gäller i såväl padelmatchen som när klubben lägger en insats på Garantilotto och det görs ibland av oss medlemmar i klubben. Vilket möjliggör vinster för oss som spelar och satsar – i dubbelbemärkelse får man säga. Om man lyckas slå motståndarlaget och få utdelning på en lottorad ges man faktiskt vinster dubbelt upp – Vinn! Vinn! Slutligen kan man tillägga alla blir vinnare genom att fysiskt aktivera sig och få en mer aktiv livsstil. Hälsoaspekterna av en regelbunden fysisk aktivitet gör oss alla som spelar padel till vinnare.

Fysisk aktivitet ger hälsovinster

I dagsläget är det väletablerat på en mängd forskningsområden – att all form av regelbunden fysisk aktivitet kommer på sikt påverka hälsan positivt. Vetenskapliga artiklar inom området hälsa och fysisk aktivitet är eniga om att de gynnsamma hälsoeffekter av ett aktivt liv i rörelse. Framför allt är det hjärta- och kärlsjukdomar som kan undvikas eller mildras av fysisk aktivitet. Till listan över vilka positiva hälsoeffekter ett aktivt liv medför kan även detta ingå. Minskar risken för diabetes, högt blodtryck, vissa cancerformer, benskörhet, höga blodfetter och övervikt.

Hitta rätt motionssport – Prova padel

Att regelbundet röra på sig är receptet för att få en bättre livskvalité och en minska risken för otaliga sjukdomar. Tilläggas bör även att fysisk aktivitet är starkt sammankopplat med att främja och stärka individens psykiska hälsa och hjärnans kognitiva funktioner.

Behålla kontinuiteten i träningen

Faktum är att en av de viktigaste aspekterna för att upprätthålla en kontinuerlig fysisk aktivitet och träning. Handlar om att hitta en motionsform som man anser vara kul, spännande och socialt givande. Prova racketsporten padel. Få in mer regelbunden fysisk aktivitet i ditt liv tillsammans med andra. Ha kul tillsammans medan ni vinner de fysiska fördelarna av ett aktiv livsstil – dubbelt upp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *